nieuws

Kuiper Arnhem bouwt met BAM 800 woningen

bouwbreed Premium

Kuiper Arnhem Bouw en Ontwikkeling en BAM Woningbouw gaan een intensieve samenwerking aan voor de bouw van 800 woningen in de nieuwe wijk Arnhem Centrum Oost, aan de Rijn en dicht tegen de binnenstad.

In ruil voor bouwvolume gaat de middelgrote bouwer/ontwikkelaar Kuiper Arnhem gebruikmaken van de kennis en expertise van Nederlands grootste woningbouwer, vooral op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

De woningen, die samen met Stichting Volkshuisvesting worden ontwikkeld, zullen de komende tien jaar worden gerealiseerd. De samenwerking tussen de bouwers geldt voor de totale looptijd en bouwenveloppe. “Met BAM halen we een stabiele partner in huis met kennis van nieuwe bouwtechnieken”, zegt directeur John Moesbergen van Kuiper Arnhem. “De oorspronkelijke manier van ontwikkelen is voorbij. Tegenwoordig heb je alleen succes als je expertise inbrengt. Wij zijn op zoek naar innovaties op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. We denken dat die het beste in samenwerking kunnen ontstaan. We willen heel ver gaan in energieconcepten en financieringsmodellen.”

Kuiper Arnhem had al jaren het ontwikkelcontract met de gemeente en Volkshuisvesting voor de stadswijk die ook wel Fluvium wordt genoemd. Er is ook al veel activiteit in het gebied.

De voormalige PGEM-gebouwen aan de Van Oldebarneveldstraat worden gerestaureerd en binnenkort start de nieuwbouw van een cluster van bijna vijftig woningen daartegenaan. Vanuit dit verste punt gaan Kuiper Arnhem en BAM naar de riviertoe werken.

Reageer op dit artikel