nieuws

John Kraus Constructeur van het Jaar

bouwbreed Premium

John Kraus Constructeur van het Jaar

Civiel ingenieur John Kraus van Royal HaskoningDHV is verkozen tot constructeur van het jaar 2013. Dat werd bekendgemaakt op de Constructeursdag in De Kuip in Rotterdam.

Kraus heeft zo’n 30 jaar ervaring met het ontwerpen en begeleiden van complexe bouwwerken. Hij vindt dat een constructeur het accent moet leggen op het vinden van slimme oplossingen voor het realiseren van de dromen van architecten. Hij is bijvoorbeeld betrokken bij de uitvoering van de Markthal, een boogvormig gebouw in Rotterdam ontworpen door architectenbureau MVRDV.

Volgens Kraus is creativiteit iets voor de architect en moet de constructeur inventief zijn op het vlak van de techniek. Hij werkte in de jaren ‘90 bij D3BN Civiel Ingenieurs. Dat bureau kwam onder de vleugels van DHV terecht. In 2012 fuseerde DHV met Royal Haskoning.

Reageer op dit artikel