nieuws

‘Inkomensgrens voor huurhuis moet weg’

bouwbreed Premium

Er moet een flexibeler inkomensgrens komen voor sociale huisvesting. Hiervoor moeten afspraken worden gemaakt met het Europese Commissie. Inmiddels heeft het Europees Parlement laten weten Nederland op dit punt te zullen steunen. Dat stelt GroenLinks. De partij wil dat minister Blok (wonen) de inkomensgrens van 32.229 euro gaat herzien. Nederland maakte daarover in 2009 afspraken […]

Er moet een flexibeler inkomensgrens komen voor sociale huisvesting. Hiervoor moeten afspraken worden gemaakt met het Europese Commissie. Inmiddels heeft het Europees Parlement laten weten Nederland op dit punt te zullen steunen. Dat stelt GroenLinks. De partij wil dat minister Blok (wonen) de inkomensgrens van 32.229 euro gaat herzien. Nederland maakte daarover in 2009 afspraken met de Europese Commissie. Volgens Groen Links is daarover destijds handjeklap gespeeld tussen eurocommissaris Kroes en minister Van der Laan. GroenLinks vindt dat het om een inschattingsfout gaat en dat minister Blok naar Brussel moet om de zaak recht te zetten. “Door deze onnodige inperking van de doelgroep van sociale huisvesting, vinden mensen met een bescheiden middeninkomen geen betaalbare woning”, stelt GroenLinks europarlementariër Marije Cornelissen.

Reageer op dit artikel