nieuws

Houtschroef van Heco draagt zwaardere last

bouwbreed

Schroevenfabrikant Heco biedt voor dragende houtconstructies zijn ‘tellerkopschroef’ Heco-Topix aan. De kop heeft een extra grote diameter waardoor de schroef zwaardere belastingen aan kan. De producent rekent 50 procent meer draagkracht voor vergeleken met een platverzonken plaatschroef. Zo vermindert het aantal bevestigingspunten. De schroef heeft een ETA-goedkeuring en een SKH-certificaat. De punt aan de schroef […]

Schroevenfabrikant Heco biedt voor dragende houtconstructies zijn ‘tellerkopschroef’ Heco-Topix aan. De kop heeft een extra grote diameter waardoor de schroef zwaardere belastingen aan kan. De producent rekent 50 procent meer draagkracht voor vergeleken met een platverzonken plaatschroef. Zo vermindert het aantal bevestigingspunten. De schroef heeft een ETA-goedkeuring en een SKH-certificaat. De punt aan de schroef is gepatenteerd. De bijzondere vorm beperkt de kans op scheurvorming in het hout. Schroeven kunnen daardoor zonder voorboren of voorverzinken worden ingedraaid.

Reageer op dit artikel