nieuws

Habion bouwt 130 ouderenwoningen

bouwbreed

Woningcorporatie Habion bouwt in Oostpoort in Amsterdam-Oost een complex met 130 ouderenwoningen, waarvan de helft in de sociale sector. De nieuwbouw vervangt in 2015 het verouderde Willem Dreeshuis in de nabijgelegen wijk Jeruzalem. Tekton Architecten verzorgt het ontwerp. Zij zouden eerder op deze plek aan de oostkant van Oostpoort het Danshuis realiseren. Door de economische […]

Woningcorporatie Habion bouwt in Oostpoort in Amsterdam-Oost een complex met 130 ouderenwoningen, waarvan de helft in de sociale sector. De nieuwbouw vervangt in 2015 het verouderde Willem Dreeshuis in de nabijgelegen wijk Jeruzalem. Tekton Architecten verzorgt het ontwerp. Zij zouden eerder op deze plek aan de oostkant van Oostpoort het Danshuis realiseren. Door de economische crisis en onvoldoende gemeentelijke subsidie stapte Stadgenoot uit dat project. Wel verzorgt de Amsterdamse corporatie nu het projectmanagement. Het ouderencomplex is het tweede project vanHabion in Amsterdam.

Reageer op dit artikel