nieuws

‘Goede doelen steunen
hoort bij onze traditie’

bouwbreed Premium

Possehl Aannemingsmaatschappij sponsort een groep studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch die dit najaar in Kenia een sand storage dam gaan bouwen. De sociale betrokkenheid waar dit bedrijf – gespecialiseerd in onderhoud en verbetering van bedrijfsvloeren, wegdekken en vliegveldverhardingen – van oudsher blijk van geeft, heeft in dit geval ook een persoonlijk kantje, vertelt directeur Ton Schellekens.

Het Kenia Team 1308 van de school uit Den Bosch telt vijf studenten van de opleiding infratechniek. Samen met de plaatselijke bevolking gaan zij een dam bouwen die het regenwater moet tegenhouden en die zorgt voor opslag in de ondergrond. Door het maken van een waterput heeft de plaatselijke gemeenschap tevens water voor landbouw en kleinschalige veeteelt.

Een van de deelnemende studenten is Schellekens’ zoon Chris. Hij wist zijn vader ertoe te bewegen het project financieel te ondersteunen én zakenrelaties aan te sporen eveneens een bijdrage te leveren. Ton Schellekens wilde de groep graag terwille zijn: ‘‘De jongens kregen als opdracht mee dat ze geld voor de bouw van de dam moeten ophalen. Minstens 1000 euro per persoon, liever méér. Hulp daarbij kunnen ze goed gebruiken.’’

Schellekens kwam twee jaar geleden op aanwijzing van Bart de Laat van Heijmans in contact met de Stichting Ex-change, die stages en afstudeerprojecten voor Nederlandse mbo-, hbo- en wo-studenten combineert met de ontwikkeling van basisvoorzieningen in ontwikkelingslanden. Dat Possehl Ex-change financieel ondersteunt, past geheel in de traditie van de Duitse multinational. In 1915 benoemt oprichter Emil Possehl de Possehl-stichting tot zijn enige erfgenaam. Deze stichting, eigenaar van de Possehl-group, streeft vijf charitatieve doelstellingen na ten gunste van Lübeck. De buitenlandse vestigingen van Possehl zijn in zekere mate vrij hun eigen goede doelen voor financiële ondersteuning te kiezen. Schellekens: ‘‘Het ene jaar doen we iets voor de kinderkankerbestrijding met Kika, het andere jaar helpen we een school in Tibet of we doneren aan Villa Pardoes, een onderkomen voor zieke kinderen.’’ Daarnaast helpt Possehl in Oosterhout het verenigingsleven, met bijvoorbeeld giften aan een dansvereniging en een voetbalclub.

Po ssehl verlangt voor dit geld geen tegenprestatie. Ton Schellekens: ‘‘Niets van wat wij in de zin van sponsoring doen, is gericht op het vergroten van de eigen naamsbekendheid. Met deze activiteiten hebben we geen commercieel doel voor ogen, ze komen puur voort uit een maatschappelijke betrokkenheid diewe van huis uit gewend zijn.’’

Reageer op dit artikel