nieuws

Energierapporten kostten 260.000 euro

bouwbreed

Het Rijk heeft ruim een kwart miljoen euro uitgegeven aan rapporten die verband houden met de regels voor energiezuinig bouwen. Het duurste onderzoek waarin de kwaliteit van het energielabel onder de loep werd genomen, kostte 153.500 euro. Dat blijkt uit een brief van minister Blok. De PVV wilde de kosten weten, omdat de partij een […]

Het Rijk heeft ruim een kwart miljoen euro uitgegeven aan rapporten die verband houden met de regels voor energiezuinig bouwen. Het duurste onderzoek waarin de kwaliteit van het energielabel onder de loep werd genomen, kostte 153.500 euro. Dat blijkt uit een brief van minister Blok. De PVV wilde de kosten weten, omdat de partij een hekel heeft aan alles wat te maken heeft met duurzaamheid en in het bijzonder het energielabel. In een debat over bouwregels van twee weken geleden vroeg hij om de kosten van alle rapporten die Blok tot nu toe heeft gemaakt.

Twee van de rapportages vloeien direct voort uit de eisen die zijn gesteld in de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen (EPBD). Voor een onderzoek naar de kostenoptimaliteit trok de regering ruim 50.000 euro uit. Een rapport over de cv-keur kostte ongeveer 36.000 euro. Een onderzoek naar de Wet milieubeheer kostte nog eens 21.160 euro .

Reageer op dit artikel