nieuws

Ellipsvormige glazen bel wordt ontmoetingscentrum

bouwbreed

Ellipsvormige glazen bel wordt ontmoetingscentrum

Het nieuwe onderkomen van de Europese Raad in Brussel krijgt een centraal ontmoetingsgebouw in de vorm van een ellipsvormige glazen bel.

De koud gebogen glazen gevel is op brandveiligheid getest bij Effectis in Rijswijk. Mark van Tilborg van glasleverancier Vetrotech Saint-Gobain: “Uniek aan deze beglazing is dat geen enkele ruit hetzelfde is; noch qua maat, noch qua vorm. En alle ruiten hebben een verschillende buigstraal. Tijdens de brandtests zijn de ruiten onder spanning in de gevelelementen geplaatst. We hebben de maximale vervormingen getest; daarmee dekt je het hele project af.”

Lees morgen meer over het nieuwe ontmoetingsgebouw in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel