nieuws

Eindeloze trap voor London Design Festival

bouwbreed

Eindeloze trap voor London Design Festival

Alex de Rijke van architectenbureau dRMM heeft een ‘eindeloze trap’ ontworpen voor het London Design Festival.

De trap van kruislings verlijmd magnolia wordt in het najaar opgetrokken voor de St Paul’s Cathedral. Niet alleen de treden worden gemaakt van kruislings verlijmd hout, maar ook de draagconstructie.

Magnoliahout heeft een grotere dichtheid dan vuren, zodat met een kleinere dikte een grotere sterkte is te bereiken. Daardoor kan de trap extra slank worden uitgevoerd. De ‘Endless Stair’ is zo ontworpen dat verschillende geprefabriceerde delen op locatie eenvoudig in elkaar kunnen worden geschoven. De lichtgewicht constructie sluit als een puzzel in elkaar en kan dan ook droog worden opgebouwd, zonder lijm. Aan het eind van het festival wordt de trap gedemonteerd en kan hij zijn bestaan elders voortzetten.

Lees meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel