nieuws

Einde dominante rol ontwikkelaar

bouwbreed

De tijd dat projectontwikkelaars een dominante rol speelden bij woningbouwprojecten is voorbij. De toekomst is aan co-creatie, met grote invloed voor de potentiële koper. Dat zegt Leontien de Waal, sector analist bouw en vastgoed van de Rabobank in een interview met Cobouw. De Waal reageert op uitspraken van minister Blok (wonen). Eerder deze maand zei […]

De tijd dat projectontwikkelaars een dominante rol speelden bij woningbouwprojecten is voorbij. De toekomst is aan co-creatie, met grote invloed voor de potentiële koper.

Dat zegt Leontien de Waal, sector analist bouw en vastgoed van de Rabobank in een interview met Cobouw. De Waal reageert op uitspraken van minister Blok (wonen). Eerder deze maand zei de bewindsman dat particulier opdrachtgeverschap de noodlijdende woningbouwsector uit het slop kan trekken.

Volgens de Waal is Blok op dat punt te ambitieus. Particulier opdrachtgeverschap en de variant van het collectief particulier opdrachtgeverschap zijn kansrijk, doch hebben onvoldoende impact om de sector uit de economische malaise te halen. Ze wijst erop dat landelijke percentages voor bouwvergunningen die zijn uitgegeven aan particuliere opdrachtgevers er op wijzen dat eigenbouw niet op grote schaal is aangeslagen.

> pagina 2: interview

Reageer op dit artikel