nieuws

Drijvend eiland voor Noordwijkse kust

bouwbreed

Drijvend eiland voor Noordwijkse kust

De gemeente Noordwijk bekijkt plannen voor een drijvend leasure-eiland voor haar kust.

Initiatiefnemers Ingrid Leusink (particulier) en Paul Stoelinga (adviseur duurzame energie bij Deerns) denken aan een ringvormig eiland van betonnen pontons met een jachthaven in het midden en een brugverbinding met de boulevard.

Het drijvende eiland biedt plaats voor 600 boten, horeca- en winkelvoorzieningen, een duurzaamattractiepark, interactieve kennisdelingscentrum en tentoonstellingen over duurzaamheid. Door de ruimte in de pontons te benutten, blijft de opbouw laag en wordt het uitzicht over zee vanaf de boulevard zo min mogelijk beperkt.

Stoelinga: “Als de hoogte beperkt blijft tot een meter of vijf,  dan is het eiland vanaf boulevard bezien geen enorm object. En we denken dat we daar wel 10.000 vierkante meter bebouwing in-en-op kwijt kunnen.”

Reageer op dit artikel