nieuws

Data waterprojecten digitaal beschikbaar

bouwbreed Premium

Binnen de Nederlandse watersector kan het toegankelijk maken van informatie over projecten leiden tot lagere kosten, meer innovatie en een betere internationale positie van de sector. Vijf partijen zijn daarom de Digitale Delta gestart. Rijkswaterstaat, IBM, waterschap Delfland, TU Delft en Deltares onderzoeken hoe door het beter delen van informatie en slim hergebruik van ict-toepassingen […]

Binnen de Nederlandse watersector kan het toegankelijk maken van informatie over projecten leiden tot lagere kosten, meer innovatie en een betere internationale positie van de sector. Vijf partijen zijn daarom de Digitale Delta gestart. Rijkswaterstaat, IBM, waterschap Delfland, TU Delft en Deltares onderzoeken hoe door het beter delen van informatie en slim hergebruik van ict-toepassingen het waterbeheer in Nederland verbeterd kan worden. Digitale Delta wil gegevens van verschillende waterprojecten samenvoegen en eenvoudig beschikbaar maken. Zo moet uiteindelijk een bijdrage worden geleverd aan het oplossen van vraagstukken betreffende overstromingen, perioden van droogte en de waterkwaliteit.

Reageer op dit artikel