nieuws

Cao-onderhandelingen Afbouw vastgelopen

bouwbreed Premium

De cao-onderhandelingen in de afbouwbranche zijn vastgelopen. Dat meldt FNV Afbouw & Onderhoud. De vakbond zegt zich op acties te beraden.

De huidige cao blijft volgens de vakbond van kracht voor huidige werknemers in de branche en dit jaar ook nog voor nieuwe werknemers die gaan werken bij een van de bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) aangesloten bedrijf.

De cao-partijen kwamen op 15 mei, na een afkoelingsperiode van enkele weken, weer bij elkaar. Tot een akkoord kwam het echter niet. Afgelopen woensdag liepen de onderhandelingen definitief vast. De werkgevers kwamen volgens de bonden zelfs met “nieuwe verslechteringsvoorstellen”. Zo was het voorstel om alle niet-gewerkte dagen (vakantie, roostervrij, kort verzuim en onwerkbaar weer), alleen het garantieloon te betalen.

Lees morgen meer over de cao-onderhandelingen Afbouw

Reageer op dit artikel