nieuws

Bruil Prefab schrapt 62 arbeidsplaatsen

bouwbreed Premium

Bruil Prefab schrapt 62 arbeidsplaatsen

Bruil Prefab staakt de productie van prefab bouwdelen in Geertruidenberg. Als gevolg van de ingreep vervallen 62 arbeidsplaatsen.

De productie van heipalen en betonmortel in Geertruidenberg en de productie van prefab elementen in de fabriek van Bruil in Weert worden wel voorgezet. Bruil Prefab heeft na de reorganisatie nog circa 55 werknemers. Eind vorig jaar nam het Edese concern nog afscheid van 27 werknemers.

Volgens Bruil-directeur Alfons van Woensel is de orderportefeuille van Bruil Prefab sinds begin dit jaar met 30 tot 35 procent teruggelopen. Het bedrijfsonderdeel stevent af op een omzet van 19 miljoen euro over boekjaar 2013, vijf miljoen minder dan vorig jaar. De gezamenlijke omzet van alle Bruil-bedrijven kwam vorig jaar uit op circa 100 miljoen euro. Dit jaar rekent Van Woensel op zo’n 95 miljoen euro aan omzet.

Reageer op dit artikel