nieuws

Brug 1 meter omhoog

bouwbreed Premium

Deze brug ter hoogte van Veghel met als officiële naam de Julian J. Ewellbrug gaat in 2014 een meter de lucht in. Bij het oorspronkelijke ontwerp van de brug van eind jaren negentig is al rekening gehouden met deze plannen. Door de brug te verhogen is deze in de toekomst te passeren voor schepen met […]

Deze brug ter hoogte van Veghel met als officiële naam de Julian J. Ewellbrug gaat in 2014 een meter de lucht in. Bij het oorspronkelijke ontwerp van de brug van eind jaren negentig is al rekening gehouden met deze plannen. Door de brug te verhogen is deze in de toekomst te passeren voor schepen met drie lagen containers of een lading met een hoogte van 7 meter. De voorbereidende werkzaamheden beginnen dit najaar. Aannemer Rasenberg Wegenbouw verwacht in de zomervakantie van volgend jaar te kunnen beginnen met het daadwerkelijke opvijzelen. Als de brug omhoog gaat, moet ook op- en afrit 11 worden aangepast. Opdrachtgever is Rijkswaterstaat.Foto: Rijkswaterstaat

Reageer op dit artikel