nieuws

Bouwbesluit biedt ruimte voor vleermuisvriendelijk bouwen

bouwbreed

Bouwbesluit biedt ruimte voor vleermuisvriendelijk bouwen

De renovatiedeal die door verschillende partijen is gesloten, is een uitgelezen kans om tijdens het renovatieproces voorzieningen te treffen voor vleermuizen.

Het Bouwbesluit biedt daarvoor alle gelegenheid, vindt Herman Limpens senioronderzoeker en vleermuisbeschermer bij de Zoogdiervereniging.

“Eigenlijk zou bij elk nieuw gebouw de architect en de vleermuisdeskundige even moeten kijken naar waar de ruimte zich bevindt die voor de beestjes geschikt is”, zegt de vleermuisbeschermer. Nu al werken we regelmatig samen met bouwkundigen en aannemers,  maar we zouden die samenwerking het liefst verbreden. Om die reden willen we onze contacten met de bouwwereld dan ook graag uitbreiden. Op onze website is nuttige informatie beschikbaar in de vorm van een folder.” 

Reageer op dit artikel