nieuws

Bouwbedrijven scoren gemiddeld
rapportcijfer 7,1

bouwbreed

Kopers waarderen bouwbedrijven gemiddeld met een 7,1. Dat blijkt uit beoordelingen op Bouwprestaties.nl. Aalberts Bouw uit Loosdrecht is met het rapportcijfer 8,2 de best presterende bouwer, volgens de vergelijkingssite.

De top vijf bestaat verder uit het Huizense Vreeswijk en Koebrugge en Salverda uit ‘t Harde (beide 8), Ter Steege Bouw uit Rijssen (7,9) en Prins Bouw uit ‘t Harde (7,8). Het cijfer is gebaseerd op een enquête onder kopers van nieuwbouwwoningen. Het is een gemiddelde van drie bouwfasen; verkoopfase, bouwfase, oplever- en nazorgfase en een indruk van de algemene organisatie. De oplever- en nazorgfase laat wat punten liggen, maar de bouwfase haalt het gemiddelde weer omhoog. Bouwprestaties.nl, een initiatief van de Stichting Klantgericht Bouw, is deze maand één jaar online. De website werd opgericht nadat de Vereniging Eigen Huis begin vorig jaar uit de stichting stapte. Inmiddels hebben ruim 4500 kopers de enquête ingevuld over de dienstverlening van hun bouwonderneming. Zij gaven een beoordeling aan ruim tweehonderd bouwbedrijven. “Bouwondernemingen in Nederland zijn over het algemeen goed in bouwen, maar daar houdt het voor de onderneming niet op”, vertelt Edwin Groot, directeur van Stichting Klantgericht Bouwen. “De bouwondernemingen kunnen zich verbeteren in hun communicatie niet alleen naar de klanten, maar ook binnen hun bedrijf en met onderaannemers en leveranciers. Een goede en snelle afhandeling van een klacht hoeft geen negatieve ervaring meer te zijn en kan zelfs omdraaien naar een enthousiaste klant.”

Reageer op dit artikel