nieuws

Betonbesparende bakken op pootjes op breedplaatvloer

bouwbreed

De Italiaanse Daliform Group produceert holle polypropyleen bakken op pootjes die ingestort worden in vloeren en op die manier zorgen voor een besparing op beton. U-boot Beton biedt het systeem aan op breedplaatvloerelementen.

Enkele jaren geleden zijn de bakken van Daliform toegepast in een in het werk gestorte vloer in Amsterdam. Toen werden ze met de hand in het werk op de vloerbekisting geplaatst. Daarna werd een ondervloer gestort, gewacht op voldoende fixatie van de pootjes en daarna de vloer afgestort. Nu zijn enkele projecten in voorbereiding waarbij de bakken in de fabriek reeds met hun pootjes in de verse breedplaat worden gedrukt. “De pootjes zijn even hoog als de breedplaatschil”, aldus Ruud van Ham van U-boot Beton. De prefab vloerelementen gaan vervolgens op transport naar de bouwplaats en worden daar afgestort, nadat de bovenwapening is aangebracht.

Volgens Van Ham heeft het systeem als voordeel, dat de pootjes bij brand wegsmelten, waardoor overdruk in de vloeren wordt voorkomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels