nieuws

Apeldoorn wil meer organisch bouwen

bouwbreed Premium

Wethouder wonen in Apeldoorn Nathan Stukker, pleit voor meer flexibiliteit in het bestemmingsplan. De wethouder wil graag grond bebouwen op een organische manier. > pagina 3: interview

De regels laten bouwen op een organische manier nu niet toe. “Je mag pas bouwen als aangetoond is dat het bestemmingsplan economisch haalbaar is. Als je wilt beginnen met de bouw van één nieuwe bedrijfslocatie is dat niet mogelijk.”

Apeldoorn staat sinds 2011 onder financieel toezicht van de provincie. In dat jaar bleek dat de stad tussen de 170 en 190 miljoen euro moest afboeken op bouwgrond. In 2011 moest Apeldoorn een verlies boeken op beoogde nieuwe bedrijventerreinen van 70 miljoen euro.

Het was de eerste gemeente in Nederland die opening van zaken gaf. Het college sneuvelde daarop. Samen met wethouder Olaf Prinsen (grondzaken) maakt Stukker schoon schip. Zo moet de gemeente 250 fte’s ontslaan. Maar er wordt nog wel gebouwd, hoewel het nog steeds lastig is.

Reageer op dit artikel