nieuws

AG Real Estate mikt op duizend nieuwe woningen per jaar

bouwbreed

AG Real Estate, de grootste vastgoedmaatschappij op de Belgische markt, gaat de komende jaren vooral investeren in woningbouw in België.

D e bedoeling is om in de beginfase vijfhonderd woningen (huizen en/of appartementen) per jaar te bouwen en dat aantal op te voeren naar duizend woningen. Financieel is er geen probleem, zegt Serge Fautre, de topman van het bedrijf. Het moederbedrijf AG heeft jaarlijks 300 miljoen euro extra beschikbaar om in vastgoed te investeren. Bovendien is er nog een reserve van 500 miljoen euro voorhanden, wanneer AG het vastgoedaandeel in zijn beleggingsportefeuille van 9 naar 10 procent opvoert.

Langs het kanaal Brussel-Charleroi in de Belgische hoofdstad verwierf AG Real Estate vorige week nog het gebouw van de Post. Het is de bedoeling om daar op een oppervlakte van 8000 vierkante meter 260 woningen te bouwen.

Over enkele maanden wordt bovendien begonnen met een gefaseerde ontwikkeling van zevenhonderd passsiefwoningen in Eigenbrakel, ten zuiden van Brussel. AG Real Estate is ook nauw betrokken bij het project “Meer Scholen van Morgen” voor de bouw van 165scholen in Vlaanderen, waaraan een prijskaartje hangt van 1 miljard euro.

Verder denkt het bedrijf aan een verhoging van zijn rusthuisvastgoedportefeuille van 65 miljoen euro naar 200 tot 300 miljoen euro. Ten slotte bestaan er ook nog serieuze plannen voor de bouw van een passief hoogbouwkantoor (“Silver”) in de Brusselse Noordwijk, waarin een deel van de Vlaamse overheidsdiensten zou worden ondergebracht.

Reageer op dit artikel