nieuws

Zand moet scheefzakkend gebouw stabiliseren

bouwbreed

In de bouwput naast het verzakte wooncomplex aan het Piusplein in Tilburg is een grote hoeveel zand gestort.

Met deze maatregel hopen de gemeente en het betrokken bouwbedrijf het pand te stabiliseren totdat een definitieve oplossing is gevonden.

De bewoners van het circa tien jaar oude complex werden donderdagavond geëvacueerd nadat een toenemende scheefstand was geconstateerd ten opzichte van het naastgelegen pand. De dilatatievoeg had aan de bovenkant van het gebouw een breedte van enkele centimeters. Aan de andere zijde grenst het gebouw aan een bouwput waar Remmers Bouwgroep het woon-/winkelcomplex De Stadswachter realiseert.

Vrijdag is een deel van de fundering van het gebouw blootgelegd voor onderzoek. Dit weekeinde gaat het onderzoek door en wordt de beweging van het gebouw nauwkeurig gemonitord. Hiervoor is meetapparatuur geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel