nieuws

Woningverkopen in april weer op een dieptepunt

bouwbreed

De woningmarkt blijft zich neerwaarts ontwikkelen. Het Kadaster registreerde in april 6554 verkochte woningen, 27 procent minder dan in maart.

De verkopen van bestaande koopwoningen bevinden zich daarmee weer op een dieptepunt. Nadat de verkopen in januari van dit jaar nog werden geduid als het “dieptepunt aller tijden”, trokken de verkopen daarna licht aan om uiteindelijk iets boven die van de slapste periode van vorig jaar uit te komen. Ten opzichte van april vorig jaar was afgelopen maand eveneens sprake van een forse daling (met 20 procent).

In alle provincies deed de teruggang zich voor. Utrecht spande de kroon: 26 procent ten opzichte van april 2012 en 34 procent ten opzichte van maart 2013. Hekkensluiters qua neergang in geregistreerde verkopen zijn ten opzichte van maart 2013 Zeeland (7 procent minder ) en ten opzichte van maart 2012 Friesland (eveneens 7 procent minder).

Reageer op dit artikel