nieuws

Warme matten maken betonstort mogelijk

bouwbreed

Verwarmingsmatten hebben de bouw gered van een dive under voor de spoorwegen nabij Amersfoort.

De Combinatie Vrije Kruising Amersfoort constateerde tijdens de uitvoering van het project Bokkeduinen bij Amersfoort dat tijdens de aanleg van de tunnel op twee plekken de damwanden uit het slot traden. De aannemer kreeg daardoor de bouwkuip van de dive under moeilijk waterdicht. Om die reden werd de grond tegen de damwand bevroren tot min 32 graden Celsius. De vrieslichamen bleven in bedrijf tot al het beton was gestort. De plekken waar de betonnen vloer tegen een bevroren damwand werd gestort moest om die reden worden verwarmd.

Jowitherm gebruikte voor de vloer en de kim verwarmingskabels op montagenetten die tot 600 watt per vierkante meter leverden. Minerale geïsoleerde verwarmingskabels gaven hetzelfde vermogen af aan de damwand. 

Reageer op dit artikel