nieuws

Strukton en Facilicom gaan samenwerken in zorgsector

bouwbreed

Facilicom en Strukton Worksphere brengen hun facilitaire activiteiten in de zorgsector onder in een gezamenlijk bedrijf. Dat hebben de installateur en de facilitair dienstverlener bekendgemaakt, zonder financiële details te melden.

Strukton Worksphere brengt zijn kennis van het technische beheer en onderhoud van installaties in het bedrijf in terwijl Facilicom haar expertise op het gebied van facilitaire diensten levert. Het ziekenhuis houdt de zeggenschap en brengt kennis in over het primaire zorgproces. De joint venture is “van strategisch belang”, zegt Johan Winnubst, directeur Exploitatie van Strukton Worksphere. “Het maakt ons mogelijk onze positie op dit gebied te versterken en uit te breiden.”

Samen willen de bedrijven verder gaan dan “traditioneel leveren van diensten”. Er is sprake van co-creatie tussen beide bedrijven en de zorginstelling. “Dat levert voor elk ziekenhuis een uniek dienstverleningsconcept op waarmee het ziekenhuis zich echt onderscheidt en patiënten aan zich bindt”, aldus Geert van der Laar, directeur van de Nederlandse Facilicom-bedrijven. “Ik merk op dat door samen met een zorginstelling te ondernemen er ook iets verandert in de zorginstelling zelf. De joint venture daagt de zorg uit waardoor de beweging naar een kostenbewuste en vooral klantgerichte organisatie binnen de hele instelling wordt gemaakt.”

De samenwerking vloeit voort uit ervaringen die de bedrijven opdeden in Zeeland. Strukton en Facilicom zijn samen met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes, Zierikzee, Vlissingen en Middelburg al partners in de facilitaire joint venture Bestevaer.

Reageer op dit artikel