nieuws

Stichting stelt NAM aansprakelijk voor schade door aardbevingen

bouwbreed Premium

Stichting stelt NAM aansprakelijk voor schade door aardbevingen

De stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gesommeerd aansprakelijkheid te erkennen voor de schade aan gebouwen door aardbevingen door het winnen van aardgas.


Dat meldt Pieter Huitema van De Haan advocaten en notarissen. Het ledental van de stichting neemt dagelijks toe en staat nu op zo’n 140. “De meesten hebben bouwfysieke schade. Scheurtjes worden wel aardig vergoed door de NAM, hoewel het beleid weer wat terughoudender wordt. De waardevermindering van de woningen komt door bouwkundige littekens en door de aantasting van het imago van het gebied waar de aardbevingen plaatsvinden. Potentiële kopers uit het westen van Nederland breken de onderhandelingen af. Degenen uit de regio die nog wel willen kopen bieden veel minder”, aldus Huitema. 

Illustratie: Vereniging Groninger Bodem Beweging

Reageer op dit artikel