nieuws

ReinigingsDemoDagen zien zonnige toekomst

bouwbreed

ReinigingsDemoDagen zien zonnige toekomst

De zon scheen op donderdag op het Test Centrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer inLelystad. Daar werden de ReinigingsDemoDagengehouden. Zonne-energie bleek ook bij de afvalpersen een hot-item.

Voor de zesde keer werd dit tweejaarlijks evenement georganiseerd. Dat gebeurdde door de leden van Stichting RAI RDD, dus door de branche en voor de branche. De demodagen worden altijd druk bezocht en dan met name door doelgerichte vakbezoekers, waarvan er tegen de 4000 in 2 dagen werden verwacht.

Op zonne-energie

De reinigingsbranche is ook op materieelgebied druk bezig met het milieu. Meerdere vuilniswagens die op groen gas rijden, binnenstedelijk rijden op elektra en zelfs gedeeltelijk op zonne-energie. De zon helpt ook bij vuilnispersen zoals de Belly Solar (BBS) van Total Waste Systems Nederland. De BBS is een stand alone afvalbak met een inhoud van 220 liter, voorzien van ingebouwde pers die het afval 1:5 verdicht. Maar het belangrijkste: hij werkt op zonne-energie. Dat geldt ook voor de Solarpress van BekkerLaGram, een duurzame, kleinschalige en volledig CO2neutrale oplossing voor plaatsen waar veel afval geproduceerd wordt.

Oook Koninklijke Bammens introduceerde een duurzame perscontainer op zonne-energie: “De kosten zijn laag, omdat er minder vaak geledigd hoeft te worden en omdat er geen dure nuts-aansluiting nodig is.”

Meer info en een overzicht van de geboden noviteiten is te vinden op: www.reinigingsdemodagen.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels