nieuws

Quick-mix beperkt emissies lijmmortel

bouwbreed

‘Zeer emissie-arm’ mag quick-mix uit Osnabrück zijn FX 950 Flexkleber leicht noemen volgens de Emicode van de Duitse onderzoeksinstelling GEV. Het materiaal bevat ook weinig chromaten.

De fabrikant ontwikkelde de lijmmortel voor het aanbrengen van grote wand- en vloertegels. In de laatste toepassing is de mortel bestand tegen de invloed van (elektrische) vloerverwarming, meldt de producent. Het materiaal kan volgens quick-mix ook buiten worden gebruikt. De fabrikant zegt het recept voor zijn FX 950 te hebben aangepast voor een betere verwerking. De lijmmortel fixeert tegels uit onder meer aardewerk, beton en natuursteen. Het materiaal hecht op onder meer gipskarton, oude tegels en anhydriet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels