nieuws

Premier bezoekt Spoorzone Delft

bouwbreed

Minister-president Rutte bezoekt woensdag de Spoorzone Delft. Bouwend Nederland-voorzitter Brinkman zal hem vergezellen bij de tocht door de 2,3 kilometer lange tunnel dwars door Delft. Het bezoek vindt plaats in aanloop naar de Dag van de Bouw op zaterdag 1 juni. Op deze dag stellen 220 kleine en grote bouw- en infraprojecten – waaronder de […]

Minister-president Rutte bezoekt woensdag de Spoorzone Delft. Bouwend Nederland-voorzitter Brinkman zal hem vergezellen bij de tocht door de 2,3 kilometer lange tunnel dwars door Delft. Het bezoek vindt plaats in aanloop naar de Dag van de Bouw op zaterdag 1 juni. Op deze dag stellen 220 kleine en grote bouw- en infraprojecten – waaronder de Spoorzone – hun bouwput open voor het publiek. Met het project is een investering van ruim een miljard euro gemoeid, waarvan 355 miljoen voor de tunnel.

De combinatie van CFE, Mobilis en Dura Vermeer is tot 2015 hard aan het werk het oude spoorviaduct te vervangen door een tunnel met een nieuw ondergronds station. Bovengronds komt een nieuw stadskantoor, een stadswijk en een stadspark. Voor het grootste gedeelte van de spoortunnel wordt gebruiktgemaakt van de ‘wanden-dakmethode’. Deze trillings-en geluidsarme bouwmethode beperkt de overlast voor de omgeving.

Reageer op dit artikel