nieuws

Prefab voor 
brandweer

bouwbreed

Prefab voor 
brandweer

Prefab betonelementen worden geplaatst voor de huisvesting van de brandweer in Doetinchem. Vanaf februari bouwen hoofdaannemers WAM & Van Duren Bouw en Koopmans TBI Bouw aan de nieuwe kazerne voor de Brandweer Achterhoek West.

De futuristisch ogende kazerne is ontworpen door Bekkering Adams Architecten uit Rotterdam, die meer kazernes op zijn naam heeft staan. Het gebouw krijgt drie bouwlagen. Die bieden straks plaats aan remise, werkplaatsen, slaap- en woonvertrekken, kantoren en instructielokalen. Het gebouw krijgt twee dakterrassen, één voor kantoorpersoneel en een besloten tuin voor uitrukpersoneel.

Mombarg Beton uit Doeti nchem levert het prefab beton, waaronder structuurwanden die door folie met vertrager een soort uitgewa ssen effect krijgen. Klein Poelhuis Winterswijk verzorgt de installaties. Volgens planning moet de kazerne medio december klaar zijn. Het gebouw aan de Europaweg plus omgeving, met sportvelden en oefenterrein, kost 8,8 miljoen euro.

APA/JORRIT KNUVELDER TEKST: APA

Reageer op dit artikel