nieuws

Overnames geven TKH sterke impuls

bouwbreed

De Twentse kabelproducent TKH heeft in het eerste kwartaal zijn omzet met 10,2 procent opgekrikt tot 285,3 miljoen euro. De groei komt vooral uit overnames. Autonoom kromp het bedrijf 1,7 procent.

Bouwtak van Twentse kabelbedrijf groeit met 2,3 procent

Bij de div isie Building Solutions namen de activ iteiten met 28 procent toe tot een omzet van 117,8 miljoen euro. De stijging komt vooral voor rekening van de vorig jaar overgenomen bedrijven Aasset Securityu en Augusta Technologie. Zelfstandig slaagde TKH in de bouwtak 2,3 procent meer uit de markt te halen dankzij innovaties en investering en in de organisatie. De groei kwam tot stand ondanks de aanhoudend moeilijk e marktomstandigheden in de dit jaar lange periode van vorst.

De telecomtak zag in de eerste drie maanden zijn omzet met 3,5 procent dalen tot 37,6 miljoen euro. De krimp komt voornamelijk vanuit de koperen netwerken, waarin versneld minder wordt geïnvesteerd. Oorzaak daarvan is de verdere verschuiving in prioriteit naa r netwerken van glasvezel en de oplopende investeringen in de snelle 4G-netwerken door de telecombedrijven. De lange winterperiode leidde t ot en vertraagde levering van glasvezelsystemen. De vraag blijft echter op peil en daardoor namen afgelopen wintermaanden de orderboeken in omvang flink toe.

De omzet in het segment industrie daalde autonoom met 4,1 procent. Dankzij overnames namen de activiteiten desondanks toe met 1,5 procent tot een omzet van 129,8 miljoen euro. De autoindustrie plaatste aarzelend haar opdrachten. De vooruitzichten voor Industrial Solutions zijn echter goed. In het eerste kwartaal werd voor 55 miljoen aan nieuwe orders geboekt. Verwachting is dat het volume in het tweede kwartaal nog verder zal stijgen.

Bestuursvoorzitter Alexander van der Lof vindt dat de bouwtak laat zien dat TKH krachtig gereageerd heeft op de lastige marktomstandigheden. Naast de aankopen werden in de tweede helft van het jaar maatregelen doorgevoerd om de efficiëntie te vergroten.

“De marktomstandigheden voor Building Soluti ons blijven de rest van het jaar nog uitdagend door de ongunstige omstandigheden in de bouw- en constructiesector.” TKH geeft bij de presentie van de halfja arcijfers gedetailleerde toekomstverwachtingen.

Reageer op dit artikel