nieuws

Onderhoud bij groene gevels en daken cruciaal

bouwbreed

Onderhoud bij groene gevels en daken cruciaal

In Londen is in een dag tijd voor 300.000 euro aan planten afgestorven, omdat een pomp van een groene gevel stuk was.

Zo precies kan het moderne tuinieren komen. En niemand die het zag, want niemand was verantwoordelijk.

“Onderhoud, onderhoud, onderhoud”, luidt het devies van professor Manfred Köhler van de universiteit in Neubrandenburg (Duitsland). Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met groene daken en gevels. “En zorg dat je weet wat de opdrachtgever aankan. Lever geen geavanceerd groendak aan een bedrijf dat eigenlijk geen tijd heeft om het te onderhouden, want dan is het na twee jaar niet meer mooi. En dat soort ervaringen komt als een boemerang terug.” Köhler sprak deze week op het International Green Roof Congress in Hamburg.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over het IGRA groendak-congres

Reageer op dit artikel