nieuws

Omzetval HSB Bouw volgens directie tijdelijk

bouwbreed

HSB Bouw, dat afgelopen weekeinde een deel van J.M. Deurwaarder overnam, zag de omzet vorig jaar met eenderde terugvallen. Geen probleem, vindt directeur André Vos. “Wij sturen meer op rendement.”

De omzet van het Volendamse bouwbedrijf daalde in 2012 van 88 miljoen euro naar 60 miljoen euro. Het bedrijf, dat voornamelijk in de woningbouw actief is, heeft veel last van de huizenmarkt. Dat de omzet nu zo laag is komt volgens Vos voor een deel “omdat we niet op de aanbestedingsmarkt werken”.

“Omzet is voor ons niet zo heel erg belangrijk”, zegt de HSB-directeur. “Of de omzet nu 60 miljoen euro is, 80 of 90, dat maakt niet veel uit. Wij sturen meer op rendement. Maar ik wil wel toegeven dat het rendement ook onder druk staat.”

De omzetdaling is volgens hem ook te verklaren omdat de omzet van een aantal lopende projecten pas volgend jaar geboekt kan worden. Zo werd er een project in Amstelveen, waar HSB het afgelopen jaar te maken had met de failliete opdrachtgever Phanos, nog niet opgeleverd. HSB bouwt voor corporatie Eigen Haard 260 sociale huurwoningen en 126 vrijesectorwoningen. In totaal is er in 2012 al voor 25 miljoen euro gefactureerd. Deze miljoenen kunnen pas volgend jaar, als de woningen worden opgeleverd, als omzet geboekt worden.

Vos verwacht in 2013 zeker een omzet van 75 miljoen euro te behalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels