nieuws

Nieuwe bestemming marineterrein

bouwbreed

Defensie verlaat het Marine Etablissement in de binnenstad van Amsterdam. Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf gaat met de gemeente het gebied (14 hectare) een nieuwe openbare bestemming geven. Het marineterrein moet een bijzonder karakter krijgen, zo verklaart de gemeente. Daarbij is het belangrijk de rijke historie te behouden. Op Kattenburg werden in de achttiende en negentiende […]

Defensie verlaat het Marine Etablissement in de binnenstad van Amsterdam. Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf gaat met de gemeente het gebied (14 hectare) een nieuwe openbare bestemming geven.

Het marineterrein moet een bijzonder karakter krijgen, zo verklaart de gemeente. Daarbij is het belangrijk de rijke historie te behouden. Op Kattenburg werden in de achttiende en negentiende eeuw marineschepen gebouwd. Nog dit jaar wil Amsterdam een bestuursovereenkomst afsluiten met het Rijk over de herontwikkeling. De gemeentelijke inbreng komt uit het Investeringsfonds.

Reageer op dit artikel