nieuws

Nieuw Thialf gaat 81 miljoen euro kosten

bouwbreed Premium

Nieuw Thialf gaat 81 miljoen euro kosten

Het nieuwe ijsstadion in Heerenveen moet 81 miljoen euro kosten. Dat staat in het bidbook voor het nieuwe Thialf, dat vandaag openbaar gemaakt werd.

De opstellers van het bidbook Thialf verwachten 70 miljoen binnen te halen door subsidies: 50 miljoen van de provincie en 20 miljoen van het Rijk. Het bedrijfsleven moet 6 miljoen euro bijdragen aan de investering. De bouw van het sportcomplex moet  in 2014 beginnen. De oplevering zal twee jaar later plaatsvinden. Thialf is één van de drie deelnemers in de tender voor een sportaccommodatie van de KNSB en NOC*NSF.  Andere projecten die meedingen zijn Icedrome in Almere en Transportium in Zoetermeer, een project van Dura Vermeer dat circa 200 miljoen euro gaat kosten. De komende weken zal een beoordelingscommissie de bidbooks beoordelen. De voorlopige beslissing valt op 20 mei.  

Reageer op dit artikel