nieuws

‘Na 26 jaar denk je wel goed na of je wat anders wilt’

bouwbreed

Na een werkzaam leven van 26 jaar bij Randstad is Freddy de Bo er (51) per 1 mei begonnen als algemeen directeur bij Cofely Noord. Bij de noordelijke tak van de technisch dienstverlener werken zo’n duizend mensen. De Boer was bij Randstad onder meer directeur Operations bij Yacht Group Nederland, een dochter van Randstad.

Vanwaar deze overstap?

“Het is zeker heel wat anders. Na 26 jaar den k je ook wel goed na of je wat anders wilt. Yacht voelde aan als mijn eigen kindje, dat laat je niet zomaar los. Cofely zit wel in het verlengde van Randstad. Het zijn beide grote dienstverleners. Daar komt bij dat het gaat om Noord-Nederland. Ik heb daar altijd gewoond en gewerkt. Na een aantal gesprekken voelde het goed, er was een klik met het management. Dan durf je die beslissing te nemen.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Ik heb veel ervaring in de dienstverlening. We kunnen veel van elkaar leren. En in het noorden van het land liggen mijn roots en mijn netwerk. De bedrijven waar we zaken mee doen, ken ik, zij het vanuit een wat andere insteek.”

Wat gaat u precies doen?

“Ik volg Rieks Perdok op, die een duidelijke lijn heeft neergezet. Het is weliswaar niet geheel een gespreid bedje waar ik in terechtkom, maar ik kan voor een groot dee l de lijn voortzetten. Cofely is een groot bedrijf met enorm veel technische kennis. De uitdaging ligt in het vermarkten van deze kennis. Daarnaast moet je voortdurend in staat zijn om je kennis toe te passen in een veranderende en concurrerende markt. Verder richt ik mij op de vraagstukken hoe we onze leidende positie verder kunnen uitbouwen en hoe we de samenwerking binnen het bedrijf verder kunnen bevorderen. Voorwaarde bij dit alles is dat we pe rmanent onze medewerkers ontwikkelen en opleiden.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Behouden en verder uitbouwen van onze leidende positie. Dat valt niet direct te kwantificeren. Het gaat vooral om uitbouwen van het kennisniveau, zowel aan de industrie- als utiliteitskant.”

Vanwaar uw liefde voor het noorden des lands?

“Ik woon er graag, maar vooral omdat mijn familie en vrienden daar wonen op wie ik terug kan vallen. Voor hetzelfde geld was dat in het zuiden geweest. Ik ben een familie- en vriendenmens.

Reageer op dit artikel