nieuws

Leertouwer ziet omzet met een kwart toenemen

bouwbreed

Technisch dienstverlener Leertouwer uit Barneveld zag de omzet het afgelopen met 26,1 procent toenemen tot 16,1 miljoen euro. De winst liep terug van 181.012 euro naar 158.596 euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Barneveldse bedrijf. Het aantal werknemers steeg in boekjaar 2012 van 122 tot 139.

Volgens Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI, kon het bedrijf vooral groeien dankzij een “goede toekomstvisie” die anticipeert op de ontwikkelingen in de markt. De voorzitter stelt dat er voldoende kansen zijn in de markt voor installateurs op het gebied van energiebesparing, ouderen die zelfstandig willen blijven wonen en duurzame renovatie en herbestemming van kantoorpanden. “Installateurs kunnen een grote rol spelen bij deze relevante onderwerpen en nemen hierin nu al steeds vaker het voortouw. Leertouwer is hier een prachtig voorbeeld van. Ze hebben al vroeg het toenemend belang gezien van domotica en de samensmelting van elektrotechniek en ICT. Daarnaast snapt het bedrijf hoe je de installatiebranche boeiend maakt voor jongeren.”

Leertouwer werd in 2012 door Kenteq verkozen tot Beste Leerbedrijf van de regio Noord-Oost Nederland. Directeur van Leertouwer René van der Boon is blij met de prijs. “De focus van ons bedrijf ligt al jaren op onze medewerkers. Zij realiseren ons succes. Daarom investeren we altijd in ons personeel, maar zeker ook in het opleiden van jonge monteurs.”

Leertouwer werd opgericht in 1929 en heeft zich gespecialiseerd in het plaatsen elektrotechnische installaties. Het bedrijf levert onder meer installaties voor bedrijven, zorginstellingen, overheid en particulieren.

Reageer op dit artikel