nieuws

‘Integrale benadering van vliesgevelconstructie noodzakelijk’

bouwbreed

‘Integrale benadering van vliesgevelconstructie noodzakelijk’

Door de steeds strengere eisen aan gebouwen, bijvoorbeeld op het gebied van energiebesparing, is een nieuwe, meer integrale benadering ten aanzien van de vliesgevelconstructie noodzakelijk.

Dat stelt dipl.-ing. Tillmann Klein, hoofd van de Façade Research Group van de TU Delft. In het kader van zijn promotieonderzoek aan de TU Delft heeft Klein onder meer het nieuwe gebouw van de Duitse ramenfabrikant Solarlux Aluminium Systeme in Nijverdal onderzocht als mogelijke inspiratiebron voor nieuwe concepten van vliesgevels. Dit gebouw is uitgerust met een dubbelwandige buitengevel en volgens promovendus Klein onder meer vanwege de toegepaste vliesgevel erg energiezuinig.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel