nieuws

HSB geïnteresseerd in J.M. Deurwaarder

bouwbreed Premium

HSB Bouw uit Volendam is geïnteresseerd in een overname van J.M. Deurwaarder uit Warmenhuizen, dat vrijdag zijn faillissement aangevraagd heeft. De directies v an de bouwbedrijven probeerden in maart en april overeenstemming te bereiken over een voortzetting van Deurwaarder in afgeslankte vorm.

Omdat er echter onvoldoende werk voor de tweede helft van dit boekjaar in de orderportefeuille zit, werd woensdag na overleg met de kredietmaatschappijen en banken besloten dat “voortzetting van de onderneming financieel niet verantwoord” is, stelde de directie vrijdag in een schriftelijke verklaring. “Het bedrijf beschikte over onvoldoende liquide middelen”, zegt algemeen directeur André Vos van HSB Bouw. Over de grootte van de financiële problemen mag hij niets zeggen. “Ik heb een geheimhoudingsplicht.” Hoe de overname er uit zou komen te zien, houdt hij ook liever voor zich. “Zover zijn de onderhandelingen ook niet gekomen.” Vos stelt dat HSB nog bereid is Deurwaarder over te nemen, als het faillissement eenmaal is uitgesproken. De Volendamse bouwer heeft vooral interesse in het metselbedrijf en de kleinbouw- en onde rhoudsonderdelen van het bedrijf.

Reageer op dit artikel