nieuws

Heijmans: Bodem nog niet bereikt

bouwbreed

Het einde van de crisis is voor de bouwsector nog niet in zicht, voorspelt Heijmans in een handelsbericht. De krimp zal aanhouden, met name in de woningmarkt.

Reorganisatie woningbouwtak op schema

< Vervolg van pagina 1

Heijmans zag de omzet in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Cijfers worden echter niet genoemd. De directie van het bouwbedrijf noemt de orderportefeuille, die in maart voor 2 miljard euro aan werk bevatte, stabiel. “De bodem van de crisis in de bouw is nog niet bereikt: de krimp zet verder door, met name in de woningmarkt”, zegt bestuursvoorzitter Bert van der Els. “Dit leidt, in combinatie met de langdurige vorst in het eerste kwartaal van dit jaar, tot een lagere omzet en een lager resultaat dan in de eerste maanden van 2012. We blijven zeer alert, zodat we snel kunnen schakelen: in negatieve zin wanneer de markt nog verder krimpt en in positieve zin om de kansen te benutten die deze markt biedt.” Ook bij de onderdelen Utiliteit en Wegen en Civiel ligt de omzet op een lager niveau dan in het eerste kwartaal van 2012.

Schrappen

In november vorig jaar kondigde Heijmans aan circa 200 banen te zullen schrappen bij zijn woningbouwdivisie. De reorganisatie ligt op schema. Het aantal voltijdbanen is met ongeveer 100 afgenomen ten opzichte van eind december. Het concern stelt dat het blijft “inspelen op ontwikkelingen, met name in de woningmarkt”. Woordvoerster Marieke Swinkels benadrukt dat er geen nieuwe reorganisaties op stapel staan. “We verwachten dat de ingrepen die we tot nu toe gedaan hebben afdoende zijn.”

De bouwer verwacht in de eerste helft van 2013 quitte te draaien als het gaat om het onderliggende operationele resultaat. Na de zomer zal het resultaat positief zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels