nieuws

Grontmij Nederland neemt afscheid van 201 mensen

bouwbreed Premium

Grontmij Nederland neemt afscheid van 201 mensen

Grontmij heeft afgelopen jaar het aantal medewerkers in Nederland met 9,5 procent teruggebracht tot 1921. Sinds bestuursvoorzitter Michiel Jaski aantrad, verdwenen 201 namen van de loonlijst. De omzet in het eerste kwartaal lag 6 procent lager dan begin 2012. Volgens Jaski maakt Grontmij goede vorderingen om het ingenieursbureau weer op de rails te krijgen.

Een belangrijk effect zal dit jaar uitgaan van de op handen zijnde verkoop van het test- en monitoringbedrijf in Frankrijk. Internationaal haalde Grontmij in de eerste drie maanden van het jaar 192 miljoen euro uit de markt, 5,3 procent minder dan een jaar geleden. De bruto winst (ebita) steeg van 1,7 naar 2 miljoen euro. Het aantal medewerkers slonk met 4,7 procent tot 7100.  

Reageer op dit artikel