nieuws

Flevoland steekt geld in overslaghaven

bouwbreed

De provincie Flevoland wil maximaal vijf miljoen euro vanuit de Zuiderzeelijngelden bijdragen aan de ontwikkeling van de multimodale overslaghaven Flevokust. De provincie ziet de buitendijkse overslaghaven als een kans om de economie in Flevoland te versterken. De gemeente Lelystad en Havenbedrijf Amsterdam zijn initiatiefnemers van het project. Binnen de Metropoolregio Amsterdam is er schaarste aan […]

De provincie Flevoland wil maximaal vijf miljoen euro vanuit de Zuiderzeelijngelden bijdragen aan de ontwikkeling van de multimodale overslaghaven Flevokust. De provincie ziet de buitendijkse overslaghaven als een kans om de economie in Flevoland te versterken. De gemeente Lelystad en Havenbedrijf Amsterdam zijn initiatiefnemers van het project.

Binnen de Metropoolregio Amsterdam is er schaarste aan zogenoemde ‘natte’ bedrijventerreinen. Flevokust biedt een oplossing voor deze schaarste en een plek voor havengebonden bedrijven en industrie in de hogere milieucategorieën. Uit een marktconsultatie blijkt bovendien interesse van de markt in de exploitatie van een overslaghaven.

De provinciale bijdrage krijgt vorm door als stille vennoot deel te nemen in de op te richten ‘Flevokust CV’. De steun van de provincie kan andere financiers aantrekken om de financiering rond te krijgen.

Reageer op dit artikel