nieuws

‘Extra belasting op energieverbruik stimuleert bouw’

bouwbreed

Het heffen van een extra belasting op gas, kan een belangrijke stimulans zijn voor de bouwsector.

Het zal eigenaren van energieslurpende woningen ertoe aanzetten maatregelen te nemen. Daarmee kan de bouw zijn voordeel doen. Zo reageren verschillende bouwpartijen op uitgelekte plannen van de Sociaal Economische Raad (SER) voor het nationaal energieakkoord.

In de voorlopige versie van het akkoord wordt gerept van een miljardeninvestering in windenergie. Het geld daarvoor moet voor een belangrijk deel worden opgehoest door eigenaren van energieslurpende woningen. Zij krijgen een extra belasting op gas van 6 cent per kuub. Eigenaren van energiezuinige huizen kunnen het geld via hun belastingaangifte terugkrijgen, berichtte De Telegraaf vandaag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels