nieuws

Curatoren J.M. Deurwaarder in gesprek met bouwer HSB

bouwbreed Premium

De curatoren van het dinsdag faillietverklaarde bouwbedrijf J.M. Deurwaarder zijn in gesprek met HSB uit Volendam over een eventuele overname van het bedrijf uit Warmenhuizen.

Onderhandelaar Burg Anker van CNV Vakmensen zegt te hopen dat de overname slaagt “en dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen naar HSB.” Curator Arthur Sweens heeft inmiddels laten weten dat er meer kandidaten zijn die belangstelling hebben in de overname. De curator gaat er in principe vanuit dat het hele bedrijf wordt overgenomen.

Anker: “Ik hoop op korte termijn duidelijkheid voor de werknemers. Het moet wel op een fatsoenlijke manier, het kan niet zo zijn dat de werknemers opeens allerlei rechten kwijtraken.” Volgens de vakbondsman is er ook veel onzekerheid bij “alle bedrijven die met Deurwaarder zaken deden”.

René Brown van Oxalis Aannemingsbedrijf uit Opmeer, woordvoerder namens veertien onderaannemers van Deurwaarder, stelt in het Noordhollands Dagblad dat een flink aantal bedrijven failliet dreigt te gaan als gevolg van het bankroet van de hoofdaannemer. De bedrijven die Brown vertegenwoordigt zijn onder andere betrokken bij de renovatie van twintig woningen aan de Vrolikstraat in Amsterdam.

Brown hoopt dat de veertien aannemers het project samen mogen afmaken. Als dat niet lukt zouden volgens hem dertien van die veertien bedrijven failliet gaan.

De directie van de Westfriese bouwgroep meldde afgelopen vrijdag dat het faillissement had aangevraagd. Deurwaarder heeft circa 200 werknemers en boekte in 2011 een omzet van 72 miljoen euro.

Reageer op dit artikel