nieuws

Corporatie Trudo ontslaat 40 procent van personeel

bouwbreed Premium

De Eindhovense corporatie Trudo gaat 40 procent van het personeel ontslaan.

Van onze redactie economie

Be langrijke oorzaak is de “onzalige” verhuurdersheffing en de Vestia-heffing. Trudo verwacht daardoor in 2016 tussen de 4,6 en 5,8 miljoen euro kwijt te zijn. “Het mag duidelijk zijn dat we dat met bezuinigen niet redden”, schrijft directeur-bestuurder Thom Aussems in een brief aan relaties.

“De conclusie is even duidelijk als pijnlijk: we moeten helaas afscheid nemen van pakweg 40 procent van onze medewerkers. Het kabinet dwingt ons tot deze pijnlijke aderlating.”

De corporatie heeft al gesprekken gevoerd met de vakbonden en de ondernemingsraad. Die laatste heeft al ingestemd.

Trudo zal in de toekomst minder zelf investeren in nieuwbouw, kondigde de corporatie onlangs al aan. Nieuwe koopwoningen worden vooral met korting verkocht. Hierbij betalen de kopers maar een deel van de koopprijs, en delen ze het eigenaarschap, en daarmee de lusten en lasten, met Trudo. Trudo gaat bij deze projecten de kar niet langer zelf trekken, maar laat de projectontwikkeling over aan anderen.

Trudo is met het project Strijp-S genomineerd voor de Neprom-prijs. Dat project gaat sowieso door, verzekert de corporatie. Maar voorlopig we l in afgeslankte vorm.

Reageer op dit artikel