nieuws

Brug vernieuwd

bouwbreed Premium

Medewerkers van aannemersbedrijf H. van Steenwijk zijn bezig met de sloop van Brug 5 over de Amsterdamse Singel van Raamsteeg naar Oude Spiegelstraat. De brug is oorspronkelijk aangelegd als houten balkbrug, maar in 1753 is deze houten brug vervangen door een stenen boogbrug. In 1910 zijn er stalen liggers aangebracht. Nu anno 2013 is de […]

Medewerkers van aannemersbedrijf H. van Steenwijk zijn bezig met de sloop van Brug 5 over de Amsterdamse Singel van Raamsteeg naar Oude Spiegelstraat. De brug is oorspronkelijk aangelegd als houten balkbrug, maar in 1753 is deze houten brug vervangen door een stenen boogbrug. In 1910 zijn er stalen liggers aangebracht. Nu anno 2013 is de brug toe aan algehele vervanging. Hij wordt helemaal gesloopt en weer opnieuw opgebouwd. Het Singel vormde lange tijd de stadsgrens waar ook de stadsmuur stond. Vierhonderd jaar geleden is vanaf deze vestingsgracht begonnen met de aanleg van de grachtengordel Heren-, Keizers- en Prinsengracht. In nog geen vijftig jaar breidde Amsterdam uit met 14 kilometer gracht en 80 bruggen. Eind dit jaar of begin 2014 moet de brug weer geheel zijn opgebouwd. Aannemer is H. van Steenwijk. Foto Ronald Bakker

Reageer op dit artikel