nieuws

Boxmeer gaat werk maken van verduurzaming

bouwbreed

Boxmeer wil onder meer het gemeentelijke materieelpark verduurzamen met elektrische voertuigen. Zonnepanelen op de gemeentewerf en het gemeentehuis moeten de benodigde laadstroom genereren.

De verduurzaming van het gemeentelijke materieel is een voorstel voor de volgende begroting van Boxmeer. Burgemeester en wethouders zeggen daarmee te voldoen aan een eis van de politiek om onderzoek te doen naar duurzame energiebronnen. Als de politiek akkoord gaat met de plannen kunnen die al in 2014 worden uitgevoerd, denkt wethouder Erik Ronnes. Volgens de plannen zou op de gemeentewerf ruim 200 vierkante meter zonnepaneel komen te staan. De opbrengt zou voldoende zijn om tien viertuigen in bedrijf te houden.

De inzet van elektrisch materieel is één van de manieren waarop Boxmeer zich wil ‘verduurzamen’. Besparende maatregelen moeten het energieverbruik in de gemeentelijke sporthallen verminderen. De gemeente nam ook het initiatief voor de bouw van een energiezuinig complex met 28 koopappartementen in Boxmeer.

Reageer op dit artikel