nieuws

Bouwterreinen Vathorst weer landbouwgrond

bouwbreed

Een aantal braakliggende bouwterreinen op de Amersfoortse Vinex-locatie Vathorst krijgt voorlopig weer een agrarische bestemming.

Het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OVB) heeft hiervoor een contract afgesloten met de organisatie Stadsboerderij Amersfoort (SBA). Het gaat om in totaal 10 hectare, voor een periode van drie jaar. De bedoeling is de terreinen in de toekomst alsnog te bebouwen zodra de vraag hiervoor aanleiding geeft. SBA is een initiatief van drie zelfbenoemde stadsboeren. Zij gaan zich in Vathorst richten op kleinschalige biologische akkerbouw en veeteelt. Dit is niet het eerste symptoom met een agrarisch tintje van moeilijk onverkoopbare bouwgrond in Vathorst. Zo zaaide het ontwikkelingsbedrijf al een aantal percelen in met bloemen en loopt er door de wijk een kudde schapen.

Reageer op dit artikel