nieuws

Bouwbond hekelt handelwijze Van Wijnen

bouwbreed Premium

Bouwbond hekelt handelwijze Van Wijnen

Van Wijnen is volgens FNV Bouw van plan 28 arbeidsplaatsen te schrappen. De vakbond is boos, omdat het bouwbedrijf geen afspraken zou willen maken over een sociaal plan.

De banen verdwijnen bij de vestigingen van Van Wijnen in Groningen en Gorredijk, weet regiobestuurder Helga Tienkamp van FNV Bouw. Volgens haar hebben de vijftien betrokken bouwvakkers in Gorredijk “van de ene op de andere dag” te horen gekregen dat ze moeten vertrekken. Hen is een vaststellingsovereenkomst aangeboden.

“Het aanbod dat zij krijgen, is veel te mager. De pijn wordt vooral neergelegd bij het bouwplaatspersoneel; de timmerlieden zijn de dupe van de ontslagronde.” De vakbondsbestuurder heeft de indruk dat Van Wijnen telkens plukjes werknemers ontslaat om zo de Wet melding collectief ontslag te omzeilen.

Reageer op dit artikel