nieuws

Bot Bouwgroep lijft Mulder Obdam in

bouwbreed Premium

Bot Bouw neemt het failliete Mulder Obdam over. Volgens directeur Jannes Huizing van Bot Bouw gaat het in totaal om een omzet van 10 tot 15 miljoen euro.

Bouwer uit Heerhugowaard neemt circa twintig werknemers over

Het bouwbedrijf uit Heerhugowaard lijft een vijftal bouwprojecten, de kleinbouwafdeling en een gedeelte van de ontwikkelingsportefeuille in. De grondposities en het materieel blijven in de boedel achter. Hoeveel de Bot Bouwgroep voor Mulder Obdam betaald heeft, houdt Huizing voor zich.

Het Westfriese bouwbedrijf maakt een doorstart onder de naam Bot Mulder, met circa 20 van de 150 personeelsleden. Hoeveel werknemers precies worden overgenomen wordt nog bekeken. Huizing hoopt daar binnen een week duidelijkheid over te kunnen geven. De werknemers krijgen in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die uit de ontwikkeltak voortkomt wordt hun contract verlengd. “We willen niet met te veel werknemers zitten.”

Mulder Obdam werd begin deze maand failliet verklaard. Volgens de directie boekte het afgelopen jaar een omzet van rond de 45 miljoen euro. Op het moment van faillissement zou het concern voor zeker 27 miljoen euro aan projecten in de orderportefeuille hebben.

Buy-out

Bot Bouw werd anderhalf jaar geleden al in contact gebracht met Mulder Obdam. “We kregen toen te horen dat we tweede in de rij stonden”, zegt directeur Huizing. “De directie, Cor van Vliet en Ton van Langen, was ook van plan het bedrijf over te nemen, een managementbuy-out.” Vijf maanden geleden nam Huizing opnieuw contact op met de directie van het bedrijf. “Toen is het heel snel gegaan.” Voor een overname waren de problemen op dat moment al te groot, stelt Huizing. Nadat het faillissement werd uitgesproken, ging Bot Bouw met curator Alexander Claus in gesprek. Het bedrijf was één van de zeven gegadigden.

Wat Huizing betreft is Mulder Obdam niet het laatste bedrijf dat overgenomen wordt. “We zijn nog op zoek naar één of twee van dit soort bedrijven.” Bot Bouw zoekt vooral bedrijven die actief zijn in of rondom Amsterdam. Overnamegesprekken worden nog niet gevoerd, benadrukt Huizing. “We worden wel regelmatig gebeld om eens te komen praten.”

Reageer op dit artikel