nieuws

Wisseltruc voor Breeam Excellent

bouwbreed

Wisseltruc voor Breeam Excellent

Duurzaam materiaalgebruik is leuk, maar voor een Breeam-score ‘Excellent’ geeft hergebruik van bestaande gebouwdelen veel grotere winst.

Met een constructieve wisseltruc lukt dat in de nieuwe Saturn ‘flagstore’ aan de Coolsingel. Van de voormalige Slavenburg’s Bank tegenover het Rotterdamse stadhuis staat alleen nog het skelet overeind. Het aanpalende Spinozahuis – dat onbruikbare stramienmaten en verdiepingshoogten had – is tot aan de kelder gesloopt.

Wat aan betonconstructies over is, wordt volledig opgenomen in de nieuwbouw die het Britse bureau Allies and Morrison voor de prominente locatie ontwierp. “Alle nieuwe betonvloeren voeren we uit met betongranulaat en voorzien we van voorspanning”, vertelt constructeur Jan van der Windt van Zonneveld Ingenieurs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels